Lamborghini Huracán Sterrato: knotsgekke crossversie

Porsche voegt met de 911 Dakar een offroad-911 aan zijn leveringsgamma toe en ook Lamborghini heeft zich tot het ontwikkelen van een avontuurlijke supercar laten verleiden. In 2019 liet Lamborghini met de Sterrato Concept op speelse wijze zien hoe een Huracán met bergschoenen eruit zou kunnen zien. De Italianen komen daadwerkelijk met een productieversie en nu krijgen we zowaar de eerste foto’s te zien.
Lamborghini Huracán Sterrato
De productieversie van de Lamborghini Huracán Sterrato Concept heet niet geheel verrassend simpelweg Huracán Sterrato. ‘Sterrato’ betekent in het Italiaans iets als ‘onverhard’ en daarmee geeft de fabrikant precies aan op welke ondergrond zijn nieuweling zich ook thuis voelt. Uitgebreide technische specificaties geeft Lamborghini nog niet vrij, al staat vast dat de Huracán Sterrato een V10 en vierwielaandrijving heeft.
De V10 is niet zo verrassend, maar toch bijzonder. De Huracán Sterrato is namelijk het laatste nieuwe model of derivaat dat Lamborghini presenteert met een benzinemotor zonder elektrohulp. In 2024 moeten alle Lamborghini’s een (mild) hybride aandrijflijn hebben en daarmee luidt de Huracán Sterrato bij het merk dus het eind in van de traditionele verbrandingsmotor die volledig op eigen benzinekracht draait.
De ‘pure’ V10 maakt de Huracán Sterrato bijzonder, maar de echte aandachtstrekker is de vormgeving. Het nieuwe Huracán-derivaat heeft grote zwarte kunststof opzetstukken op de wielkasten die de avontuurlijke Italiaan een stuk breder maken dan het origineel. Ook in de bumper zien we extra zwart kunststof en een extra set ledlampen én dakdragers zijn eveneens van de partij. Hoe groot de bodemspeling is, weten we nog niet. Op die informatie hoeven we niet lang te wachten, op 30 november geeft Lamborghini alle details van de Huracán Sterrato vrij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy