SsangYong uit de problemen en klaar voor de toekomst

SsangYong heeft roerige jaren achter de rug. Het wilde maar niet vlotten met de verkoop van zijn modellen en de schulden bij het bedrijf bouwden behoorlijk op. Begin dit jaar leek het eveneens Zuid-Koreaanse Edison Motors de redder in nood te zijn, maar die deal ketste af. Uiteindelijk stak een paar maanden later de KG Group (een Zuid-Koreaans chemie- en staalbedrijf) de helpende hand uit. SsangYong meldt nu vol trots dat het dankzij de overname door KG Group zijn schulden inmiddels af heeft betaald. Er kan volgens het merk nu weer met vertrouwen naar de toekomst gekeken worden.
Die toekomst is grotendeels elektrisch, zo bleek afgelopen zomer. Toen onthulde SsangYong de Torres, een SUV die SsangYong tussen de Korando en Rexton positioneert. Van die Torres komt ook een elektrische versie, die volgend jaar ook in Nederland leverbaar wordt. Het is daarmee de tweede volledig elektrische SsangYong voor ons, want we kennen de SsangYong Korando e-Motion al.
SsangYong ‘X200’
Achter de schermen werkt SsangYong aan nog een SUV, die mogelijk op den duur de Korando vervangt. Die kregen we in schetsvorm al eens te zien en wordt vooralsnog als X200 aangeduid. Aangezien SsangYong aangeeft dat het zich vooral op elektrisch aangedreven auto’s wil richten, is de kans groot dat ook die SUV een elektrische aandrijflijn krijgt. SsangYong werkt voor de accutechnologie samen met het Chinese BYD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy