'Nieuwe Suzuki Swift komt als hybride met Yaris-techniek'

Suzuki is druk bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie van de Swift. De compacte hatchback heeft hier momenteel op elektrificatievlak alleen mild-hybride motoren, maar daar komt bij de nieuwe Suzuki Swift vrijwel zeker verandering in. Het ligt misschien voor de hand dat Suzuki zijn eigen Full Hybrid-aandrijflijn in de Swift lepelt, alleen Autocar India heeft begrepen dat dat niet het geval is. De nieuwe Maruti Swift, het Indiase equivalent van onze Suzuki Swift, krijgt volgens het medium techniek van de Toyota Yaris aan boord.
Dat Suzuki uit de bak graait bij Toyota, is bepaald geen verrassing. Afgelopen zomer presenteerde Suzuki de nieuwe Grand Vitara, een SUV voor India die door Suzuki is ontwikkeld, maar wordt gebouwd door Toyota en ook als basis dient voor de Toyota Urban Cruiser Hyryder. Hoewel Suzuki de ontwikkeling ervan op zich nam, is de Grand Vitara er ook met een hybride aandrijflijn die we hier in Europa onder meer kennen van de Toyota Yaris. Daarin doet een 91 pk sterke 1.5 viercilinder benzinemotor dienst, die samen met een elektromotor een systeemvermogen van 116 pk mobiliseert. Autocar India heeft vernomen dat deze aandrijflijn ook naar de nieuwe Swift gaat. Althans, voor een deel. In plaats van de 1.5 zou Suzuki een nieuwe zelfontwikkelde 1.2 driecilinder in de Swift monteren, de hardware die het een hybride maakt blijft wel hetzelfde. Waarschijnlijk krijgt de hybride Swift dan dus wel een iets lager systeemvermogen.
Het is allemaal nog officieus en het gaat om informatie voor de Indiase Swift, dus mogelijk volgt Suzuki toch een wat ander pad voor de Europese markt en hevelt het voor onze Swift de hele aandrijflijn van de Yaris over. Dat er een volwaardig hybride Swift aan zit te komen, lijkt hoe dan ook wel een gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy