Rotterdam is beste stad voor elektrische auto

ALD Automotive heeft de vijfig grootste gemeenten van Nederland aan de hand van vijf criteria beoordeeld: laadpaaldichtheid, de kosten per kWh, de aanvraagduur voor een laadpaal, de minimale afstand tussen laadpalen én de beschikbaarheid van online informatie over elektrisch rijden. De tien gemeenten die hierop het beste scoorden, kregen een vragenlijst voorgeschoteld over het gemeentelijk EV-beleid. Gemeenten Amsterdam, Delft, Den Haag, Goude, Nissewaard, Rotterdam, Schiedam, Utrecht, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer bereikten de top 10, maar er kan er maar één de winnaar zijn.
Die winnaar is Gemeente Rotterdam. De vakjury van ALD Automotive, waar onder meer onze eigen Marc Klaver deel van uitmaakte, noemt het EV-beleid van Rotterdam ‘vooruitstrevend en helder.’ De vakjury is onder meer van mening dat de gemeente ‘het goede voorbeeld’ neemt met het EV-beleid voor het gemeentelijke wagenpark. “Rotterdam heeft oog voor de belangen van de EV-rijder. Zo kan je in Rotterdam nog steeds bij een publieke laadpaal voor 26 ct/kWh laden. Een stad met een sterk publiek netwerk en met ook steeds meer snellaadpunten,” aldus jurylid Marina van Helvoort van Vereniging Elektrische Rijders. Gemeente Rotterdam geeft onder meer bedrijven in de logistieke sector die elektrische voertuigen gebruiken voordelen zoals ruimere laad- en lostijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy