Elektrische Abarth 500e gelekt

Gisteren nog uploadde Abarth een eerste teaser van de aanstaande Abarth 500e, het sportievere broertje van de Fiat 500e. Daarop was alleen een voorwiel te zien. Een dag later weten we echter al meer van het uiterlijk van die auto, want een oplettende voorbijganger maakte wat foto’s van de nieuwe Abarth terwijl-ie – vermoedelijk voor promotiemateriaal van Abarth zelf – werd vastgelegd.
Omdat we verder niks nieuws te weten komen over de Abarth, nemen we je alleen even mee langs wat er op de foto’s te zien is. Eerste indruk: de uiterlijke verschillen met de Fiat-variant zijn vrij klein. Aan de voorkant zien we dezelfde motorkap zitten met daarop een Abarth-logo waar de Fiat geen merkteken heeft zitten, en daarin de elementen die de koplampen optisch rond moeten maken. Die delen lijken donkerder uitgevoerd dan bij de Fiat.
Bron: Carzturbo op Instagram
Minder lief
Iets verder naar beneden zien we een nieuwe voorbumper met daarin de gaatjes die we eerder al konden zien. Die bumper is wat minder ‘lief’ getekend dan die van de Fiat. Laatstgenoemde kent aan de uiteinden van de luchtopeningen oplopende lijnen, waar die bij de Abarth vanaf het midden van de auto gezien naar beneden lopen. Onderaan de voorkant zien we een contrasterende ‘lip’ en tussen de bumper en motorkap staat de Abarth-merknaam uitgeschreven, waar bij de Fiat twee chroomstripjes huizen met daarop het cijfer 500.
Aan de zijkant zien we op de stickers en de wielen na geen verschil, al vermoeden we dat de Abarth iets dichter bij het asfalt ligt dan de Fiat die we al kennen. De achterkant zette carzturbo niet op de foto, maar komt wel voorbij in een filmpje dat hij maakte – vandaar de slechte kwaliteit. Ook daar lijken de verschillen met de Fiat klein, al ontwaren we wel een lijn in de achterbumper die we eerder nog niet zagen. Die moet ongetwijfeld de illusie wekken dat de snelle elektrische stadsrakker iets van een diffuser heeft. Een grotere spoiler heeft-ie wél.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy