Adviesprijs diesel weer gelijk aan die van benzine

Diesel was altijd goedkoper dan benzine, maar de afgelopen maanden was dat voor het eerst niet meer het geval. Wegens de aanstaande EU-boycot op Russische olie, die vanaf 5 december van kracht is, stegen de dieselprijzen de afgelopen tijd stevig. Dat kwam doordat de brandstofproducenten in aanloop naar de boycot hun voorraden wilden vergroten, terwijl de Russische olie die veelal voor de dieselproductie wordt gebruikt, schaarser werd. Daardoor hadden de producenten tijdelijk te maken met flink hogere kosten. Nu ze klaar zijn met het voorbereiden op de boycot, verdwijnen die extra kosten en zakken de dieselprijzen weer.
De adviesprijs is vandaag weer gelijk aan die van benzine: €2,12 per liter. Hoewel de tarieven van tankstations vaak lager zijn dan de adviesprijs, zal diesel aanvankelijk nog even duurder zijn dan benzine. Tankstationhouders willen namelijk eerst de eerder ingekochte duurdere diesel tegen een volgens hen voldoende hoge prijs verkopen, voordat ze de prijsdaling aan de pomp laten merken. Paul van Selms van UnitedConsumers zegt tegen nu.nl te verwachten dat de prijs voor een liter diesel binnenkort zelfs weer lager is dan die voor een liter benzine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy