Steeds meer leaseauto's in Nederland: bijna 1,25 miljoen

In het derde kwartaal van dit jaar groeide het aantal leaseauto’s en -bestelauto’s in Nederland met 3,2 procent, zo meldt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Er zijn nu 1.243.900 personenauto’s en bedrijfswagens in ons land die via een leaseconstructie gereden worden.
Het Nederlandse wagenpark telt in totaal 783.000 personenauto’s die zakelijk geleased worden. Dat zijn er 31.300 (4,2 procent) meer dan eind vorig jaar. Volgens VNA valt de groei van het leasewagenpark eenvoudig te verklaren. Door het toenemend aantal banen in Nederland wordt de vraag naar zakelijke mobiliteit gestimuleerd, zo meent de vereniging. Natuurlijk hebben ook leasemaatschappijen van de lange levertijden voor nieuwe auto’s en dus worden er steeds vaker gebruikte (lease-)auto’s ingezet.
Van alle zakelijk geleasde personenauto’s is volgens VNA ruim een kwart voorzien van een stekker. Dat betekent natuurlijk niet dat dat allemaal EV’s zijn, ook plug-in hybrides worden meegerekend. Dat aandeel van ruim een kwart is fors groter dan die van het aandeel stekkerauto’s in het totale Nederlandse wagenpark. Dat ligt op zo’n 5 procent, aldus VNA.

Private lease
Er worden in Nederland nu 234.700 auto’s gereden volgens een private-leaseconstructie. Dat zijn er 1,6 procent meer dan eind vorig jaar. Ook hier spelen zaken als lange levertijden en prijsstijgingen een rol, zo legt VNA uit. Ook in de private-leasesector worden steeds vaker gebruikte auto’s ingezet. Van de bijna 1,25 miljoen leaseauto’s in Nederland zijn er 226.200 een bestelauto. Dat zijn er 1,6 procent meer dan vorig jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy