Porsche 911 Dakar: opgehoogde 911

Het bedenken van uitvoeringen en derivaten van modellen kun je wel aan Porsche overlaten. Het leveringsgamma van auto’s als de Taycan en 911 bestaat inmiddels uit talloze versies en varianten, maar het is niet snel genoeg. Porsche staat op het punt de 911-familie namelijk uit te breiden met een opgehoogde versie. Die gaat niet 911 Safari heten. De bijzondere nieuwkomer waar nu de eerste foto’s van zijn vrijgegeven gaat als Porsche 911 Dakar door het leven.
Hoewel Porsche de 911 Dakar pas over een week presenteert tijdens de Los Angeles Auto Show is de nieuwe bijzondere 911-variant al goed in beeld gebracht, al gaat het vooralsnog om semi-ingepakte testmodellen. De Porsche 911 Dakar krijgt kunststof aankleding rond de wielkasten, staat hoger op z’n poten, heeft rondom aangepast bumperwerk en staat op speciale offroadbanden. Volgens Porsche heeft het met de 911 Dakar in totaal een half miljoen testkilometers gereden. Ruim 10.000 daarvan werden naast het asfalt afgelegd. Die verdeling weerspiegelt ongetwijfeld de mate waarin de 911 Dakar door hun kopers daadwerkelijk offroad wordt ingezet. Porsche geeft al weg dat het ABS-systeem van de 911 Dakar is aangepast voor het remmen op onverhard terrein, maar ongetwijfeld zijn er meer aanpassingen op de 911 doorgevoerd.
Porsche-liefhebbers moeten nog even geduld hebben. Op 16 november beleeft de Porsche 911 Dakar zijn publieksdebuut. De officiële aankondiging van de komst van de 911 Dakar komt ‘heel toevallig’ kort nadat Porsche belichte hoe met twee aangepaste 911’s de hoogste vulkaan ter wereld beklom. Zustermerk Lamborghini komt zoals gezegd ook met een opgehoogde supercar, dat wordt de productieversie van de Huracán Sterrato Concept uit 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy