Heftige elektrische SUV met ruim 800 kilometer bereik uit Italië

Start-ups proberen hun bestaansrecht te vergroten door zich te onderscheiden van andere bedrijven. Het in Milaan gevestigde Aehra doet dat vooral op designvlak, de eerste auto van het bedrijf is namelijk behoorlijk opvallend vormgegeven. We maken kennis met een gelikt gelijnde elektrische SUV-achtige met een sterk aflopende daklijn. Het gevaarte heeft een agressief ogend front, een strak vormgegeven achterzijde en… twee vleugeldeuren en twee vlinderdeuren!
Aehra
Jawel, de achterportieren Aehra’s elektrische SUV scharieren omhoog op dezelfde wijze als de deuren van bijvoorbeeld de 300 SL. De voorste deuren klappen schuin naar voren en omhoog open zoals je dat kent van auto’s van Lamborghini. De zo’n 5,1 meter lange elektrische SUV heeft een wielbasis van 3 meter en moet zo’n 750 tot 815 pk leveren. Aehra spreekt van een topsnelheid van meer dan 265 km/h en een bereik van boven de 800 kilometer. Daar hebben de Italianen ongetwijfeld een flink accupakket voor nodig. Aehra geeft verder een wagengewicht op dat onder de 2.000 kilo ligt.
Wel gecharmeerd van Aehra’s eerstgeborene? Zorg dan dat je minimaal zo’n €160.000 a €180.000 meebrengt naar Milaan. Aehra wil zijn elektrische waren vanaf 2025 in diverse markten verkopen. Waar precies, is nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy