Alle grotere Franse parkeerterreinen overdekt met zonnepanelen

In Frankrijk moeten parkeerterreinen die plek bieden aan minstens 80 auto’s overdekt worden met zonnepanelen. Dat dicteert nieuwe wetgeving die door de Franse senaat is goedgekeurd, zo meldt Electrek.
Met ingang van 1 juli 2023 krijgen uitbaters van parkeerterreinen die tussen de 80 en 400 plekken hebben vijf jaar de tijd om het terrein te overkappen met zonnepanelen. Parkeerterreinen die meer dan 400 parkeerplekken hebben, moeten eerder aan de nieuwe wetgeving voldoen. Vanaf 1 juli volgend jaar moeten krijgen deze grotere parkeerterreinen drie jaar om de boel op orde te hebben. Minimaal de helft van het terrein moet dan overdekt zijn met zonnecellen.
De nieuwe wet is het gevolg van het voornemen van de Franse overheid om de productie van zonne-energie te vertienvoudigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy