Volvo's moederbedrijf haalt nog een merk naar Europa

Het gigantische Geely heeft een merkenportfolio dat onder meer Volvo en Polestar omvat, maar ook Smart, Lotus en Lynk & Co maken deel uit van het gigantische Chinese concern. Daarnaast is Geely het moederbedrijf van LEVC, Geometry, Radar en Zeekr. Zeekr komt in 2023 naar Europa, maar er is nóg een merk dat Geely naar ons continent brengt: Farizon.
Deze eigenaardige FX is de enige personenauto van Farizon.
In tegenstelling tot de hierboven genoemde merken is Farizon geen merk dat voornamelijk personenauto’s verkoopt. Het in 2016 opgerichte Farizon Auto legt zich volledig toe op bedrijfswagens. Farizon verkoopt kleine vrachtwagens en lichte bedrijfswagens, waaronder de elektrische E5, E6 en Xingxiang V. Hoewel Farizon met de FX een eigenaardige mengelmoes van een SUV en een pick-up verkoopt, is die enige personenauto van Farizon niet het model dat naar Europa komt.
Automotive News meldt op basis van uitspraken van Farizon-topman Fan Xianjun dat Farizon omstreeks 2024 een elektrische bestelbus in Europa op de markt gaat brengen die ‘Super Van’ heet. Farizon hoopt met de Super Van een van de grootste leveranciers van elektrische bestelwagens in Europa te worden. Volgens CEO Fan Xianjun is de Super Van toegespitst op de wensen van de Europese klanten. Volgens de topman komt de Super Van eerst als EV op de Europese markt, later voegt Farizon de mogelijkheid tot het wisselen van accu’s toe. Op termijn moeten er eveneens een variant met een hybride aandrijflijn verschijnen.

Al in maart dook AutoWeek patenttekeningen op van een reeks nieuwe elektrische bestelauto’s die op naam van Geely stonden geregistreerd. Het is goed mogelijk dat op die patentplaten al de Super Van-bestelreeks van Farizon te zien was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy