Alpine vanaf 2026 helemaal elektrisch: vijf EV's op komst

Dat ook Alpine de elektrodans niet ontspringt, was al even bekend. Het merk kondigde eerder immers al de komst aan van een elektrische opvolger van de A110, een elektrische SUV-achtige (GT-X) en van een sportieve versie van de op stapel staande elektrische incarnatie van de Renault 5. Dat Alpine z’n elektrotoekomst serieus neemt is niet meer dan logisch. Het merk doet dan ook nu al de belofte dat het vanaf 2026 alleen nog elektrische auto’s verkoopt.
In Alpine’s toekomstige portfolio vind je straks namelijk een vijftal elektrische modellen. Dus niett alleen een elektrische A110-opvolger, een variant van de Renault 5 en van een elektrische cross-over in het middensegment die GT-X gaat heten, maar ook modellen in het D- en E-segment. Alpine meldt dat de drie eerstgenoemden ook als eerste komen, maar dat het daarna ook een D- en E-segmenter aan zijn leveringsgamma toevoegt. Het is nog niet bekend in welke vorm die hoger geplaatste modellen gegoten worden, al kunnen we anno 2022 niet anders dan verwachten dat minstens één van die twee nieuwkomers een SUV-achtige wordt.
Met zijn voor Alpine straks ongekend brede line-up wil Alpine niet alleen de Europese markt bedienen. Alpine voorziet namelijk een toekomst waarin ‘slechts’ 50 procent van groei te danken is aan de Europese markt. De overige 50 procent moet uit andere delen van de wereld komen. Alpine zegt daarbij dat het mogelijk zijn vleugels uitslaat naar de Noord-Amerikaanse en Chinese markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy