100.000ste Porsche Taycan gebouwd

In september 2019 stelde Porsche de Taycan aan de wereld voor, een elektrische gelikt gelijnde sedan die debuteerde als Turbo en Turbo S, maar waar inmiddels veel meer motorversies van bestaan. Inmiddels is de Taycan er ook in naamloze basissmaak én als 4S en GTS. Het leveringsgamma van de Taycan werd later uitgebreid met de stationachtige Sport Turismo en met de met cross-elementen aangeklede Cross Turismo. Het Taycan-gamma lijkt genoeg klanten naar de Porsche-showrooms te lokken. Na drie jaar heeft Porsche namelijk de 100.000ste Taycan geproduceerd.
De 100.000ste Porsche Taycan is een Neptunusblauwe Taycan Turbo S, de maar liefst 761 pk sterke topversie die in 2,9 tellen naar een snelheid van 100 km/h zoemt. In Nederland zijn inmiddels 1.616 Taycans op kenteken gezet. Vorig jaar was de Taycan in ons land met 631 geregistreerde exemplaren de populairste Porsche, de EV bleef de Cayenne (594 stuks), 911 (407 stuks), Panamera (142 stuks) en Macan (102 stuks) voor. Ook op internationaal niveau was de Taycan in 2021 niet het populairste model van Porsche. In 2021 verkocht Porsche wereldwijd 41.296 Taycans en daarmee moest de elektrische Porsche de Macan (88.362 stuks) en de Cayenne (83.071 stuks) voor zich dulden.
De Taycan is de eerste, maar natuurlijk niet de laatste elektrische Porsche. Het merk werkt aan een elektrische Macan, aan een elektrische opvolger van de 718-reeks en naar verluidt ook aan een elektrische SUV die nog boven de Cayenne wordt gepositioneerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy