Opgehoogde Lamborghini Huracán is laatste Lambo zonder elektrokracht

Lamborghini bevestigt eindelijk de komst van een Huracán die hoger op zijn poten staat dan de reeds bekende en juist vooral dicht tegen het asfalt liggende exemplaren. Dat die versie komt is eigenlijk geen verrassing. In 2019 presenteerde Lamborghini immers al de Huracán Sterrato Concept, een opgehoogde Huracán met zaken als skidplates, offroadbanden en wielkastverbreders. Al meermaals zijn ingepakte prototypes van de productieversie daarvan gesnapt, maar nu bevestigt Lamborghini daadwerkelijk dat er een ‘all-terrain versie’ van de Huracán komt.
Lamborghini Huracámn Sterrato Concept
Dat lage maar toch enigszins hoge offroadbroertje van de Urus wordt eind dit jaar gepresenteerd tijdens Art Basel in Miami. Die hoge Huracán – waarvan de definitieve modelnaam nog niet bekend is – wordt om meer dan zijn verschijningsvorm een bijzondere auto. Het is namelijk het allerlaatste model van Lamborghini dat een verbrandingsmotor krijgt die niet wordt bijgestaan door enige vorm van elektrokracht. Achter de voorstoelen ligt dan ook gewoon weer een machtige V10.
Lamborghini nam met de Aventador Ultimae al afscheid van zowel de Aventador als van de V12-zonder-elektrohulp. In 2023 komt Lamborghini met zijn eerste in relatief grote serie gebouwde model met een hybride aandrijflijn. Dat wordt echter niet de eerste hybride Lamborghini, daar het merk met de Sían FKP 37 al een auto met hybridekracht presenteerde. Van die zowel in dichte vorm als als Roadster gebouwde Sían zijn echter slechts 82 exemplaren gebouwd. Vanaf 2024 moet het hele Lambo-gamma geëlektrificeerd zijn en dat betekent dat ook de Urus aan de elektro-ondersteuning gaat. Reken er dus ook op dat de opvolgers van de Huracán en Aventador een hybride aandrijflijn gaan krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy