Honda e:N2 Concept: elektrische Honda minder relevant dan je denkt

Honda laat een nieuw studiemodel zien dat het aan het e:N-label hangt, een lijn met nieuwe volledig elektrische modellen. Ben je wel gecharmeerd van deze e:N2 geheten concept-car? Dan stelt Honda je vooralsnog teleur. De Honda e:N2 Concept blikt namelijk vooruit op een speciaal voor de Chinese markt bestemd elektrisch model. De e:N-lijn van Honda is dan ook speciaal voor de Chinese markt bedacht.
Technische gegevens van de e:N2 deelt Honda nog niet, al geeft het wel aan dat het studiemodel op een speciaal voor EV’s bestemd platform staat dat het e:N Architecture F heeft gedoopt. De e:N2 Concept is niet de eerste showauto van de e:N-reeks die Honda laat zien. Eerder al stelde Honda drie futuristische e:N-showauto’s aan het Chinese daglicht voor en trok gelijktijdig het doek van twee elektrische derivaten van de HR-V.
Honda spreidt zijn EV-kansen. Zo is het merk samen met General Motors een enorme samenwerking aangegaan waar de Honda Prologue de eerste concrete elektrische vrucht van is. Uiteindelijk wil Honda met General Motors jaarlijks miljoenen EV’s bouwen. De Europese markt vergeet Honda echter niet. In 2023 brengt Honda namelijk ook in Europa een elektrisch alternatief voor de HR-V op de markt. Ook werkt Honda samen met Sony aan elektrische auto’s. De eerste daarvan komt in 2026 en verschijnt mogelijk ook op Europees grondgebied.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy