Flitsmeister stelt gerust: 'Nieuwe flitspalen zorgen niet voor boeteregen'

De flexflitser is een nieuw soort flitspaal waarvan het OM er tot en met volgend jaar 50 stuks introduceert. In tegenstelling tot een vaste flitspaal staat de flexflitser zo’n twee maanden op één plek, waarna hij doorverhuist naar een andere. Volgens het OM kan het met de flexflitser op 150 verschillende plekken handhaven op de toegestane maximumsnelheid. De flexflitser valt onder meer in te zetten bij wegwerkzaamheden waar bijvoorbeeld een tijdelijk aangepaste snelheidslimiet van kracht is. Wie zich geregeld laat verleiden tot het te diep intrappen van het gaspedaal, wordt door Flitsmeister gerustgesteld.
Jorn de Vries, directeur van Flitsmeister, zegt tegen ANP dat de flexflitsers waarschijnlijk niet voor een enorme toename van het aantal boetes onder gebruikers van de applicatie gaan zorgen. Ook de flexflitsers zijn namelijk door gebruikers van Flitsmeister aan te melden als een mobiele flitser. Flitsmeister kan uiteraard niet anders dan onderschrijven dat de flexflitsers een positief effect op de verkeersveiligheid zullen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy