Stelling: 'Ik blijf deze winter gewoon op zomerbanden rijden'

Weinig zo belangrijk als goed contact tussen je auto in het wegdek. Het gros van het jaar zijn in alle soorten en maten verkrijgbare zomerbanden dan ook meer dan voldoende, mits ze nog voldoende profiel hebben en niet te oud zijn. Tegen het einde van het jaar komt de bekende discussie weer op gang of het wel of niet nodig is om winterbanden onder je auto te zetten.
Het is goed mogelijk dat je geregeld in landen als Duitsland of Zwitserland komt waar het verplicht is om in winterse omstandigheden op winterbanden te rijden, of misschien heb je wel een wintersportvakantie gepland waarin je daadwerkelijk de besneeuwde gebieden opzoekt. Natuurlijk is het ook zeer goed mogelijk dat je het gewoon fijner vindt om ook in Nederland op winterrubber te rijden, daar zijn immers genoeg redenen voor te verzinnen.
Aan de andere kant van de winterbanddiscussie staan zij die de winterband in Nederland maar onnodig vinden. Hoeveel dagen per jaar is het hier tegenwoordig immers écht koud, en hoe vaak komt er daadwerkelijk sneeuw uit de hemel? Dat winterbanden alleen bij echt winterse omstandigheden zin hebben, is immers al heel lang bekend. Misschien rijd je wel op all-seasonbanden, of vind je het simpelweg teveel gedoe om binnen enkele maanden tweemaal een bandenwissel te doen. De wintersloffen moeten later natuurlijk ook weer gewisseld worden voor zomerbanden.
Je merkt het al, we zijn heel benieuwd naar jouw mening! Tijd voor een stemronde waarbij we de volgende stelling poneren:
‘Ik blijf deze winter gewoon op zomerbanden rijden.’
Kun je je daarin vinden? Waarom wel, of waarom juist niet?
Toelichtingen en argumenten kun je in de reacties kwijt. Enneh, zoals altijd geldt: jouw mening hoeft niet die van een ander te zijn. We zitten als het goed is allemaal op AutoWeek.nl omdat we iets met auto’s hebben, wees dus een beetje lief voor elkaar en probeer je niet te veel uit de tent te laten lokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy