Skoda Karoq – Facelift Friday

De Skoda Karoq werd in november 2021 in een vernieuwde vorm voorgesteld. Daarmee was hij een paar maanden later dan zijn grotere broer Kodiaq, die eerder op een vergelijkbare manier werd gemoderniseerd.
Een verschil tussen de Kodiaq en de Karoq is wel dat Skoda bij het kleinere model met wat meer scherpe hoeken en vouwen werkt. De gefacelifte versie is het gemakkelijkst te herkennen aan de opvallende knik in de onderkant van de koplampunits. Net als voorheen is de verlichting aan de voorzijde opgebouwd uit twee lagen, al zijn de onderste units bij Skoda ‘gewoon’ de mistlampen. De eigenlijke koplampen sluiten voor en na de facelift direct aan op de grille, maar doen dat sinds de facelift wel onder een andere hoek. De grille zelf wordt wat verder naar beneden doorgetrokken en slijt daarmee dieper in de voorbumper, die uiteraard ook een andere indeling kreeg.

Aan de achterzijde spelen we een beetje vals. De Karoq kreeg namelijk al vóór de facelift de uitgesmeerde ‘Skoda’-letters op de klep, ter vervanging van het ronde logo. Dat is dus geen facelift-gerelateerd verschil, maar toch is er genoeg te zien. De achterlichten zijn namelijk nieuw, waarbij de buitenste delen ook een andere vorm krijgen. Door de implementatie van led-richtingaanwijzers kon dit stuk wat kleiner worden gemaakt en scherper worden afgesneden. Het overgebleven gat wordt opgevuld door de bumper, die dus verder naar boven wordt doorgetrokken. Die bumper heeft ook wat scherpere vouwen, vooral op de hoeken. Een nieuwe, wat stoerdere indeling van het zwarte stuk onderaan maakt de update van de kont compleet.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy