Porsche rijdt twee 911's hoogste vulkaan ter wereld op

Kun je straks bij Porsche aankloppen voor een moderne interpretatie van de 911 Safari? Daar lijkt het toch echt op. Voordat je bij de Porsche Centra een 911 met grotere bodemvrijheid vindt, laat Porsche echter twee heel andere avontuurlijk ingestelde 911’s zien. Het merk heeft twee grondig omgebouwde 911’s namelijk de hoogste vulkaan in Chili op gereden. Maar is een 911 daar wel voor geschikt?
Een standaardexemplaar natuurlijk niet, maar de twee Porsches 911 die tot een hoogte van ruim 6 kilometer kwamen waren dan ook verre van standaard. Porsche greep voor het avontuur twee 911’s Carrera 4S bij hun kladden. Aan de 450 pk en 530 Nm sterke zescilinder boxermotor werd niet gerommeld en ook de zeventraps automaat bleef zichzelf, al zijn de bakverhoudingen wel aangepast. Daarnaast heeft Porsche er samen met Romain Dumas Motorsport een set portaalassen onder gesleuteld waarmee de bodemvrijheid toenam tot 35 centimeter. De wielkasten werden opgevuld met heftige offroadbanden, de bodem kreeg uit koolstofvezel vervaardigde beschermplaten tegen zich aan en de voor en achteras werden met met elkaar verbonden door wat Porsche de Warp Connecter noemt. Handmatig instelbare differentiëlen, een lier, een aangepast koelsysteem en een set reservebanden werden opgetrommeld om de 911’s klaar te stomen voor het heftige avontuur.
De twee 911’s kwamen tot een hoogte van 6.007 meter en hebben niet alleen ruige ondergronden, maar ook lage temperaturen van tot wel -30 graden celcius moeten doorstaan. Een ludieke actie om de 911’s onder de aandacht te brengen? Ongetwijfeld, maar mogelijk houdt de actie ook verband met de op opgehoogde 911 die Porsche waarschijnlijk over niet al te lange tijd aan zijn leveringsgamma toevoegt. Daarbij leverde het geheel fraaie plaatjes op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy