Mini gaat Amerikanen zelf leren schakelen

Uit onderzoek van CNBC bleek in 2020 dat slechts zo’n 13 procent van de dat jaar in de Verenigde Staten verkochte auto’s een handgeschakelde transmissie heeft. Tot voor kort had elk model van Mini in de Verenigde Staten een automaat, maar met ingang van november zijn de driedeurs hatchback Cooper, Cooper S en John Cooper Works er optioneel ook met een handgeschakelde versnellingsbak te krijgen. Om de Amerikaanse Mini-klant kennis te laten maken met de handbak én natuurlijk om ze tot het aanvinken van de handbakoptie te verleiden, gaat Mini Amerikanen leren zelf te schakelen.
Mini stampt in de Verenigde Staten de Mini Manual Driving School uit de grond. Bij het BMW Performance Center in het in de Amerikaanse staat Californië gelegen Thermal gaat instructeurs klassikale lessen én praktijklessen ‘zelf schakelen’ geven. Mini zegt uit te gaan leggen hoe je het aangrijpingspunt vindt, hoe je soepel kan schakelen en hoe je met een handbak uit de startblokken komt. Er zit zelfs een praktijkexamen bij op een afgesloten terrein. Zo zie je maar weer: de handbak is nog niet dood, ook niet in de Verenigde Staten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy