Flexflitsers: nieuwe type flitspaal met flexplek

Flexflitser. Het klinkt in een tijd van flexwerken op flexwerkplekken helemaal actueel. De flexflitser houdt het midden tussen de mobiele radar en een vaste flitspaal. Volgens het OM staat de flexflitser zo’n twee maanden op één plek, waarna hij wordt verplaatst naar een andere. Het OM redeneert dat het met flexflitsers op veel verschillende plekken kan handhaven op de maximum toegestane snelheid. De flexflitser komt uiteindelijk weer terug op de plaats waar hij aanvankelijk stond, om na twee maanden wederom door te verhuizen. De flexflitser kan bijvoorbeeld ingezet worden bij wegwerkzaamheden, plekken waar veelal tijdelijk een aangepaste maximumsnelheid geldt. Voor de flexflitser hoeft het OM geen stroomkabels te trekken, de mobiele palen hebben accu’s waar ze twee maanden mee vooruit kunnen.
De komst van de flexflitser maakt deel uit van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 waarin het doel is gesteld om het aantal verkeersslachtoffers als gevolg van te hard rijden in 2030 terug te dringen. Op 8 november plaatst het OM de eerste flexflitser aan de Provincialeweg in Hoorn. Diezelfde dag wordt ook in Bergen op Zoom een flexflitser geïnstalleerd en op 14 november wordt er een in Amsterdam geplaatst. De week erna staan er ook in Venlo en Soest exemplaren. Dit jaar worden er in totaal 20 flexflitsers ingezet. In 2023 komen er daar nog eens dertig bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy