‘BMW wil directe verkoop’

“We willen klanten de mogelijkheid geven om rechtstreeks bij ons te bestellen”, stelt BMW-CFO Nicolas Peter in een interview met de Münchner Merkur. Eerder sprak BMW ook al van een grotere rol voor online-verkopen, maar nu gaat het niet meer alleen om uitbreiding van de mogelijkheden. Volgens Peter wordt er namelijk gewerkt aan een geheel nieuwe verkoopstructuur, waarbij directe verkoop de norm wordt en dealers worden gereduceerd tot servicebedrijven. Precies zoals dat ook bij merken als Tesla en Polestar gaat, dus.
De directe verkoop zou bij Mini al in 2024 van start gaan, gevolgd door BMW in 2026. Als het model werkelijkheid wordt, wordt er vanaf dat moment ook gewerkt met vaste prijzen. Geen onderhandelingen meer dus. BMW zou al in gesprek zijn met zijn Duitse dealers over de plannen. Voor de duidelijkheid: die dealers houden dus wel een rol, maar die wordt bij uitvoering van dit plan duidelijk anders dan nu het geval is. We zullen bij BMW Nederland navragen of er officieel al meer bekend is over de plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy