Van deze auto's zijn er in oktober maar een of twee verkocht

De maandelijkse verkoopcijfers bieden een interessant perspectief op het aanbod van de in Nederland leverbare modellen. Ze verraden hoe goed de verschillende merken en modellen het doen, maar weten vaker dan eens ook verbazing te oogsten over de modellen die het blijkbaar minder goed doen. Die hijsen we vandaag op het podium. Daarbij kijken we naar alle auto’s waarvan er in oktober een of twee werden verkocht, om de niet meer leverbare modellen die je treft tussen de auto’s die nul keer werden verkocht buiten beschouwing te kunnen laten.
En wat valt er dan op? Wel, Toyota is niet alleen de producent die de meeste auto’s verkocht, maar ook de producent die de meeste modellen aanbiedt waarvan er maar één werden verkocht. De eerste van naar verwachting vele Toyota’s bZ4X kreeg een gele plaat aangemeten, net als een enkele Camry, Land Cruiser en Supra. Van de Mirai verkocht het merk er vorige maand twee.
De merken die scheefgedrukt staan weergegeven in de lijst, zijn de merken die in oktober überhaupt maar één auto verkochten in Nederland. Wat Alpine, Morgan of Rolls-Royce betreft is dat weinig verrassend, maar Subaru hoort er bijvoorbeeld ook bij. Eén Solterra – de Subaru-evenknie van de bZ4X – werd op kenteken gezet. Zowel de XV, Outback als Forester vonden in oktober dus nul klanten. Ook het Chinese JAC wist afgelopen maand met zijn iEV7S één Nederlandse klant te scoren.
Bij Maserati gold dat voor de Levante en de nog steeds leverbare Ghibli, die al sinds 2013 geleverd wordt. Van de Grecale verkocht het merk er drie, waarmee het oktobertotaal van de Italianen uitkomt op vijf. We zijn benieuwd wat de nieuwe GranTurismo, die er ook als EV komt, en de verdere leveringen van de Grecale over een jaar met die waarde doen.
Wat valt jou op in onderstaande lijsten? Wijd erover uit in de reacties.
Modellen die in oktober één keer op kenteken werden gezet:

Merk
Model

Alpine
A110

Audi
A7, A8, TT

BYD
Tang

Ferrari
296, F8

Fiat
Ducato

Ford
Mustang

Jaguar
F-type

JAC
IEV7S

Lamborghini
Huracán

Land Rover
Discovery

Lexus
RX

Maserati
Ghibli, Levante

Morgan
Plus 4

Porsche
718 Cayman

Renault
Kadjar

Rolls-Royce
Cullinan

Subaru
Solterra

Tesla
Model X

Toyota
bZ4X, Land Cruiser, Camry, Supra

Volkswagen
Caddy, Transporter

Xpeng
P7

Modellen die in oktober twee keer op kenteken werden gezet:

Merk
Model

Alfa Romeo
Stelvio

Bentley
Flying Spur

BMW
8-serie

Citroën
C4 X, Grand C4

Cupra
Leon

Ford
Transit Connect, Transit Custom

Jaguar
E-pace

Mercedes-Benz
AMG GT, Citan, CLS, GLS, SL, V-klasse

Opel
Insignia

Suzuki
Across

Toyota
Mirai

Volkswagen
Touareg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy