Heftige Toyota GR Corolla nóg spectaculairder

De GR Yaris is met zijn 261 pk sterke 1.6 driecilinder een knotsgekke een in zijn segment bovengemiddeld wilde hothatch. Toyota vertaalde het concept van de GR Yaris ook naar de Corolla. In de Verenigde Staten en in Japan levert Toyota namelijk de GR Corolla, een wild bespoilerde pretmachine met een tot maar liefst 304 pk en 370 Nm opgeschroefde versie van de 1.6 die ook de GR Yaris voortstuwt. Tijdens de SEMA Show in Las Vegas tovert Toyota de GR Corolla Rally Concept uit de hoge hoed die er nog wilder uitziet.
Toyota GR Corolla Rally Concept
De Toyota GR Corolla Rally Concept is neit direct een voorproefje op een Corolla waarmee Toyota aan het WRC-kampioenschap gaat meedoen. Volgens het merk is het vooral een voorbeeld van de mate waarin je de GR Corolla aan moet kunnen kleden. De GR Corolla kreeg een zogenoemde wide body aangemeten, compleet met dik 7 centimeter bredere wielkasten en speciale sideskifts. In de voor- en achterschermen zijn openingen gezaagd en de GR Corolla is van voor tot achter en van links naar rechts volgehangen met spoilerwerk. Dé aandachtstrekker daarbij is de uit koolstofvezel vervaardigde achterspoiler. Toyota parkeert de GR Corolla Rally Concept op speciale 17-inch wielen van OZ Racing waar het Continental VikingContact 7-rubber omheen heeft gevouwen.
Toyota GR Corolla Rally Concept
Blijft het bij uiterlijk vertoon? Welnee. De speciale showauto heeft een Tein Gravel Rally-schroefset en krijgt echte krachtige remmerij compleet met een tweede set remklauwen achter. Onderaan de GR Corolla Rally Concept hangt een aangepast uitlaatsysteem en in het interieur vind je onder meer een rolkooi, OMP Racing-stoelen met bijpassende gordels, een brandblusser, een intercom, en een reservewiel. Opvallend is dat Toyota de achterbank heeft laten zitten, terwijl het ook een versie van de GR Corolla aanbiedt zónder achterbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy