Eerste elektrische Abarth betrapt

Ook Abarth weet de EV-dans niet te ontspringen. Abarth levert momenteel sportievere versies van de Fiat 500 met verbrandingsmotoren, maar ook van de volledig elektrische Fiat 500e komt een versie met Abarth-badges. De ontwikkeling van die sportieve elektrische 500 heeft nogal wat voeten in de aarde, zo bleek eerder dit jaar. Abarth-topman Olivier François gaf aan dat er aan de Fiat 500e meer dan vooraf werd gedacht aangepast moet worden om er een Abarth van te maken. Dat dat toch gelukt is, bewijst het ingepakte testexemplaar op deze foto’s.
De eerste elektrische Abarth in testkostuum.
De ingepakte Abarth-versie van de elektrische Fiat 500e op deze foto’s wijkt op een aantal punten af van de de Fiats. Zo heeft de auto onder meer een met kleine gaatjes gelardeerde voorbumper, fors lichtmetaal en een grotere dakspoiler. Op de digitale snelwegen zwerft al een afbeelding rond van de elektrische Abarth, compleet met groot Abarth-opschrift op de snuit.
De Fiat 500e is beschikbaar met een 24 kWh accu en met een groter 42 kWh exemplaar. De kleine accu verwachten in ieder geval niet in de Abarth. De meest potente Fiat 500e variant is 118 pk sterk. De Abarth-versie gaat daar natuurlijk overheen. Of Abarth zijn versies van de elektrische kleine Fiat weer 595 en 695 gaat noemen, is nog niet helder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy