Drukste avondspits van het jaar: 1.227 kilometer file

Donderdagavond stond er om 17:30 maar liefst 1.227 kilometer file. Niet eerder was de avondspits dit jaar zo druk. Volgens ANWB Verkeersinformatie waren vooral in de Randstad en in Noord-Brabant de files behoorlijk veel langer dan normaal.
Net als de ochtend- en avondspitsen van dinsdagen zijn die op donderdagen normaal gesproken erg druk. Dat het vandaag afzien was, heeft onder meer te maken met de combinatie van regenachtig weer en het feit dat het vroeg donker wordt.
In september voorzag ANWB Verkeersinformatie al dat het een periode met drukke spitsen en dus veel files zou worden. Er zijn meer vertragingen dan in pre-coronajaar 2019, ook buiten de piekmomenten. Het hoogtepunt van de files ligt tegenwoordig ongeveer een half uur later dan voorheen. Voordat de avondspits van 3 november de twijfelachtige eer kreeg zich de drukste van het jaar te mogen noemen, stond die titel op naam van dinsdagochtend 27 september. Toen stond er 925 kilometer file.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy