Verkoopcijfers oktober: flinke stijging, Toyota aan kop

In oktober van dit jaar zijn er in Nederland 28.992 nieuwe personenauto’s verkocht, blijkt uit cijfers van de Bovag en RDC. Dat zijn er 20 procent meer dan in oktober 2021. Bovendien is het de derde maand op rij dat er sprake is van een toename. In augustus werden er 9,2 procent meer nieuwe personenauto’s verkocht dan vorig jaar, in september ging het om een stijging van 4,8 procent. De stijging van afgelopen maand is dus aanzienlijk groter. Volgens de Bovag is het vooral te danken aan het feit dat de leveringsproblemen in de auto-industrie wat minder groot zijn geworden.
Behalve de stevige stijging is ook de nummer 1 in de verkoopcijfers opvallend. Toyota was namelijk afgelopen maand het best verkopende merk in ons land. Toyota verkocht hier 2.944 nieuwe auto’s en pakte daarmee een marktaandeel van maar liefst 10,15 procent. Het is voor het eerst dit jaar dat Toyota bovenaan staat, eerder was het vooral Kia dat de koppositie pakte. Ook Volkswagen en Peugeot (beiden één maand) stonden dit jaar al eens bovenaan. Wel was Toyota op één maand na elke maand al in de top 3 vertegenwoordigd.
Dat Toyota zulke goede zaken deed in oktober, is vooral te danken aan de Yaris Cross en Aygo X. De Toyota Yaris Cross heeft vooral een opvallende opmars gemaakt afgelopen maand, want die stond in januari voor het laatst in de top 5. De absolute winnaar als we kijken naar de losse modellen was echter de Opel Corsa. Die bereikte dit jaar nog niet eerder de eerste plaats, Peugeot-broer 208 bleef ‘m maandenlang voor. De Kia Picanto en Volvo XC40 staan respectievelijk op de tweede en derde plaats en blijven het dus ondanks hun leeftijd bijzonder goed doen.
Populairste automerken oktober 2022

 
Merk
Aantal
Marktaandeel

1  
Toyota
2.944
10,15 %


Kia
2.824
9,7 %

3
Volkswagen
2.517
8,7 %

4
Renault
1.829
6,3 %

5
Opel
1.705
5,9 %

Populairste auto’s oktober 2022

 
Merk en model
Aantal
Marktaandeel

1  
Opel Corsa
899
3,1 %


Kia Picanto
792
2,7 %

3
Volvo XC40
781
2,7 %

4
Toyota Yaris Cross
774
2,7 %

5
Toyota Aygo X
762
2,6 %

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy