Mazda MX-5: nieuwe uitvoeringen

Om enige teleurstelling te voorkomen: de Mazda MX-5 van het nieuwe modeljaar krijgt geen grondig vernieuwd uiterlijk of een aangepaste aandrijflijn. Wél brengt Mazda een nieuwe exterieurkleur naar de MX-5 die Zircon Sand heet. Daarnaast verdwijnt de rode versie van de stoffen kap, Mazda brengt er een bruine kap voor in de plaats.
Interessanter zijn echter de uitvoeringen waarin Mazda zijn roadster levert. De open tweezitter was er eerder namelijk in een naamloze standaardsmaak, als Luxury, Signature an als Sportive. De naamloze versie heet voortaan Prime-Line. Daarboven komt de Exclusive-Line te staan. De derde en laatste reguliere variant die als topuitvoering fungeert heet Homura. Voortaan is de 132 pk sterke 1.5 beschikbaar voor elke uitvoering. Daarnaast is de 184 pk sterke 2.0 natuurlijk ook weer beschikbaar. Topversie Homura heeft zaken als Recaro-sportstoelen en als je deze uitvoering combineert met de krachtigste aandrijflijn, krijg je onder meer Brembo-remmerij, Bilstein-dempers, een veerpootbrug en BBS-wielen. De Exclusive-Line en Homura-variant zijn optioneel uit te voeren met het Driver Assistance Pack dat meer passieve en actieve rijhulpsystemen naar de MX-5 brengt. Mazda voegt verder twee Special Editions toe aan het leveringsgamma van de MX-5: de Kazari en Kizuna. De eerste heeft lichtbruine lederen bekleding, een bruine softtop en een zwarte hardtop. In de Kizuna krijg je wit lederen bekleding, een blauwe softtop en een zwarte hardtop. De MX-5 RF met stalen klapdak blijft gewoon bestaan.
Prijzen voor de Mazda MX-5 van modeljaar 2023 volgen later.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy