Fransen gaan bekeuren bij onjuiste banden in winter

Wie de komende maanden de grens over gaat, doet er verstandig aan om even te controleren wat de regels omtrent banden in de winter zijn. Je weet misschien al wel dat in Duitsland bij winterse omstandigheden banden vereist zijn die hiervoor ontwikkeld zijn. Dat kunnen winterbanden zijn, maar ook banden met het M+S-symbool (mud + snow). In Frankrijk geldt dat sinds vorig jaar ook, maar vanaf 1 november 2022 wordt hier ook daadwerkelijk op gehandhaafd.
Om precies te zijn moet je banden met het M+S-logo monteren, of ten minste twee kettingen of twee bandensokken in de kofferbak meenemen. Echte winterbanden met het symbool 3PMSF (drie bergen en een sneeuwvlok) mogen ook, maar zijn niet verplicht. De regel geldt voor personenwagens en bedrijfsvoertuigen, campers, vrachtwagens en touringcars en de boete bedraagt 135 euro. Het is in Frankrijk niet overal verplicht om hieraan te voldoen. In een overzicht op AD.nl zie je waar het geldt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy