Burton niet langer een Nederlandse autobouwer

Je hebt ze ongetwijfeld weleens zien rijden, die klassiek ogende open tweezitters op basis van de 2CV. Hoewel er meer bedrijven op basis van de Citroën 2CV open versies maken is de kans groot dat het exemplaar dat voorbij kwam rijden een creatie is van het Nederlandse Burton Car Company. Althans, Nederlands. Het in 1993 opgerichte bedrijf is nu overgenomen door het Franse 2CV Mehari Club Cassis. De twee oprichters van het bedrijf blijven bij het bedrijf betrokken.
De overname van Burton moet het bedrijf future proof maken. Burton Car Company blijft binnen de 2CV Mehari Club Cassis een onafhankelijke organisatie, al gaan ze op diverse vlakken samenwerken. De nieuw gevormde alliantie gaat onder meer projecten starten op het gebied van elektrische auto’s.
De Burton Sportscar is met afstand het bekendste model van Burton. Dit is een op het onderstel van de Citroën 2CV gebouwde open tweezitter die je met een beetje handigheid ook zelf in elkaar kunt zetten. Burton produceert ook onderdelen voor de 2CV en levert ruim 4.000 verschillende onderdelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy