Zakelijke rijders tanken minder langs snelweg

Leaserijders tanken minder langs de snelweg dan voor de coronapandemie. Het aantal snelwegtransacties dat leaserijders bij tankstations langs snelwegen doen ligt op 60 procent van de periode voor de pandemie, zo blijkt uit cijfers van mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard. Het percentage transacties dat door leaserijders bij niet langs de snelwegen gelegen tankstations wordt gedaan, ligt op 80 procent van de periode voor de coronapandemie. Volgens MultiTankcard heeft bovenstaande onder meer te maken met het feit dat er meer wordt thuisgewerkt. Daarnaast zijn er steeds meer leaserijders met een elektrische auto die (op andere locaties) laden in plaats van tanken.
Ook mkb’ers en zzp’ers hebben tijdens de cornonapandemie minder vaak langs de snelweg getankt. Opvallend hierbij: tijdens de coronapandemie hebben deze groepen in totaal juist vaker dan leaserijders getankt. Dat heeft volgens MultiTankcard te maken met het feit dat een groot deel van deze groep bij een klant of op een bepaalde locatie werkzaamheden verricht. Het aantal transacties dat zzp’ers en mkb’ers bij tankstations langs de snelweg deed, ligt op 80 procent van het niveau van voor de pandemie. Hier is een duidelijkere verschuiving waarneembaar naar tankstations buiten de snelwegen. Het aantal door deze groepen gedane transacties bij tankstations buiten de snelwegen ligt namelijk op 110 procent van voor de pandemie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy