Ferrari komt met meer dan 1.000 pk sterke SF90

In het uitgebreide Ferrari-gamma is het de SF90 die de scepter zwaait. De plug-in hybride supercar heeft namelijk een 780 pk en 800 Nm sterke 4.0 V8 die bijval krijgt van niet één en ook niet van twee, maar an maar liefst drie elektromotoren. Het systeemvermogen bedraagt een machtige 1.000 pk, maar dat blijkt niet voor iedereen genoeg.
De Duitse tuner Novitec biedt van zowel de dichte Ferrari SF90 Stradale als van de open SF90 Spider een 1.109 pk sterke variant aan. Ferrari werkt nu ook zelf aan een versie die zeer waarschijnlijk door de grens van 1.000 pk breekt. Op deze foto’s is namelijk een ingepakt testexemplaar te zien van een Ferrari SF90 ‘Versione Speciale’. Dergelijke speciale edities volgen bij Ferrari veelal ver in de tweede helft van de beoogde levensfase van een model. De laatste dergelijke variant was de machtige 812 Competizione.
De SF90 op deze foto’s hangt nog fanatiek in de camouflageplakkers, maar er vallen al wat uiterlijke verschillen waar te nemen. Zo heeft dit testmodel bredere dorpels en een aangepaste luchtinlaat in de voorklep. Mogelijk wordt ook de verlichting aan de achterzijde op de schop. Reken onder meer op de komst van een aangepast uitlaatsysteem. Daarnaast ligt het voor de hand dat de extra heftige Ferrari SF90 krachtiger wordt dan het reguliere model. Dat betekent dus dat de Ferrari meer dan 1.000 pk krachtig wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy