Elektrische Dodge Charger Daytona SRT: eerste specificaties

De tijden dat een auto als de Dodge Charger altijd een V6 of V8 had, zijn binnenkort voorgoed voorbij. Eerder dit jaar liet Dodge de Charger Daytona SRT Concept zien. Dat was een bijzondere vooruitblik op de opvolger van de huidige Charger. Dat wordt niet alleen een tweedeurs in plaats van een sedan, maar ook nog eens een volledig elektrisch model. Technische specificaties van de Charger Daytona SRT Concept hield Dodge tot op heden onder de pet, maar nu geeft het merk de eerste technische gegevens vrij.
Dodge maakt melding van een basisversie die 455 pk sterk is. Voor die variant biedt Dodge straks upgrades die vermogens van 495 pk en 535 pk mogelijk maken. Maar er is ruimte voor meer. Een stap boven de 455 pk sterke variant en diens opgewaardeerde versies komt een tweede motorvariant met 590 pk. Ook voor die versie biedt Dodge straks twee krachtupgrades aan en wel naar 630 pk en 670 pk. Bovenstaande vermogens zijn voor de Charger met 400v-architectuur. Dodge zegt eveneens met een Banshee-variant te komen met 800v-boordpanning. Reken voor die Chargers op vermogens die minstens in de buurt komen van de huidige Charger met Hellcat-machines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy