40 procent Nederlandse autobezitters wil auto houden

Zo’n 40 procent van de Nederlandse autobezitters wil zijn eigen auto niet opgeven, zo blijkt uit onderzoek dat deelautoaanbieder Greenwheels heeft laten uitvoeren. Vier van de tien ondervraagde Nederlandse autobezitters geeft aan de eigen auto alleen weg te willen doen als ze zelf niet meer kunnen of mogen rijden. Daarnaast geeft zo’n 15 procent van de ondervraagden aan de auto eventueel weg te doen als er betere OV-voorzieningen zouden zijn.
De onderzoeksresultaten zijn enerzijds niet heel verrassend, maar anderzijds toch enigszins opmerkelijk. Vorig jaar sprak de Nederlandse topman van Siemens Mobility nog de verwachting uit dat Nederland een van de eerste landen ter wereld zou zijn waar de privéauto gaat verdwijnen.
Het onderzoek van Greenwheels geeft verder aan waar we het liefste onze auto parkeren. Eén op de drie ondervraagden geeft aan de auto het liefste voor de deur of op eigen terrein te parkeren. Zo’n 20 procent geeft aan het ook prima te vinden om tot 500 meter naar de auto te moeten lopen. Van de ondervraagden met een parkeervergunning geeft ruim de helft aan deze niet op te willen geven. Greenwheels concludeert in zekere zin dat Nederlanders nog niet volledig overtuigd zijn van de deelauto.  “Er is nog werk aan de winkel om meer Nederlanders te informeren over het gemak en de voordelen van deelauto’s, zowel voor mens als milieu”, aldus Andrew Berkhout, directeur van Greenwheels, in een begeleidend schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy