Stelling: 'Ik vind het terecht dat de verkeersboetes hoger worden'

De hoogte van boetes voor veelvoorkomende verkeersovertredingen neemt volgend jaar met ongeveer 8,6 procent toe, zo werd begin september bekend. De redenatie? De hoogte van de boetes stijgen op deze wijze mee met de inflatie en minister Yesilgöz van Justitie zet geen reden om van daar vanaf te zien. De hoogte van de boetes onveranderd laten zou ze relatief goedkoper maken, is de lezing.
We is ervoor gekozen om bepaalde boetes niet boven de €450 uit te laten komen. De beoogde verhoging van de boetes van 8,6 procent zou de volgende nieuwe boetebedragen voor veelvoorkomende overtredingen opleveren. Let wel, de Raad van State moet zich nog over de plannen buiten en de Kamer zelf kan nog dwarsliggen.

Door rood rijden: €250 naar €280
Bellen achter het stuur: €350 naar €380
Onnodig links rijden: €220 naar €240
Afslaan zonder richting aan te geven: €100 naar €110
Geen gordel dragen: €150 naar €160

Tijd voor een stemronde, waarbij we de volgende stelling poneren:
‘Ik vind het terecht dat de verkeersboetes hoger worden’.
Kun je je daarin vinden? Waarom wel, of waarom juist niet? Ben je van het kamp ‘zo lang je je aan de regels houdt, hoef je de kosten ook niet te maken’?
Je kunt meerdere antwoorden geven.
Toelichtingen en argumenten kun je in de reacties kwijt. Enneh, zoals altijd geldt: jouw mening hoeft niet die van een ander te zijn. We zitten als het goed is allemaal op AutoWeek.nl omdat we iets met auto’s hebben, wees dus een beetje lief voor elkaar en probeer je niet te veel uit de tent te laten lokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy