Iveco eDaily FCEV heeft brandstofcel van Hyundai aan boord

Medio dit jaar werd bekend dat Hyundai en Iveco op het gebied van waterstofbussen een samenwerking zouden aangaan. Dat partnerschap had vooral betrekking op stadsbussen die waterstof lusten. Nu komt Iveco met een versie van de Daily die is uitgerust met een brandstofcel van Hyundai.
De Iveco eDaily Fuel Cell Electric Vechicle (FCEV) heeft een 90 kW brandstofcel en een 190 pk sterke elektromotor. De elektrisch aangedreven bedrijfswagen heeft zes waterstoftanks met een gezamenlijke capaciteit van 12 kilo. Volgens Hyundai en Iveco komt de eDaily FCEV tot 350 kilometer ver. Het maximum laadvermogen bedraagt volgens de twee bedrijven 3.000 kilo.
Gaat de Iveco eDaily FCEV direct in serieproductie? Nee, zo ver is het nog niet. Iveco en Hyundai komen eerst met een kleine serie die bij een selecte groep klanten getest gaat worden. Aan het eind van het jaar moeten de eerste exemplaren op de weg belanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy