Stelling: 'Ik rij minder vanwege de hoge brandstofprijzen'

De brandstofprijzen rijzen dit jaar de pan uit. De landelijke adviesprijs (GLA) van een liter Euro95 (E10) brak record na record, met als absolute dieptepunt een GLA van meer dan €2,50 per liter. De accijns op brandstof werd verlaagd om de tankpijn enigszins te verzachten, maar al binnen twee maanden haalde de benzineprijs de de doorgevoerde accijnsverlaging al in. Momenteel dalen de brandstofprijzen weer, maar de gemiddelde landelijke adviesprijs van een liter benzine (Euro95, E10) ligt op moment van schrijven nog altijd boven de €2,10 en nog altijd is een liter diesel (GLA €2,14) duurder dan een liter benzine.
Bij de pomp wordt menig traantje weggepinkt. Uit onderzoek van RAI Vereniging bleek in juni dat bijna twee derde van de Nederlandse reizigers vaker de OV of de fiets pakt als gevolg van de hoge brandstofprijzen. We zijn heel benieuwd of jij ook vaker de auto hebt laten staan om de financiële schade enigszins te beperken.
Tijd voor een stemronde, waarbij we de volgende stelling poneren:
‘Ik rij minder vanwege de hoge brandstofprijzen’
Kun je je daarin vinden? Waarom wel, of waarom juist niet? Misschien tank je wel gewoon altijd voor €50? Je kunt meerdere antwoorden geven.
Toelichtingen en argumenten kun je in de reacties kwijt. Enneh, zoals altijd geldt: jouw mening hoeft niet die van een ander te zijn. We zitten als het goed is allemaal op AutoWeek.nl omdat we iets met auto’s hebben, wees dus een beetje lief voor elkaar en probeer je niet teveel uit de tent te laten lokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy