Ferrari-teambaas draait: 'Moeten zeker veranderen'

Ondanks de soms haast lachwekkende blunders van het F1-team van Ferrari stelde teambaas Mattia Binotto begin augustus nog dat er ‘niets hoefde te veranderen’. Daar komt de Italiaan inmiddels op terug, vlak nadat Ferrari-voorzitter John Elkann in een interview aan de bel trok. Elkann zegt weliswaar vertrouwen in Binotto te hebben, maar wil verbetering zien bij het team. Binotto sluit zich daarbij aan: “We weten dat er nog stappen gezet moeten worden om een titel te kunnen winnen,” tekent Sky Sports op. Daarbij wijst Binotto er wel op dat Ferrari vergeleken met het vorige seizoen al een ‘enorme ontwikkeling door heeft gemaakt’. Eentje die je volgens hem in heel veel jaren niet meer hebt gezien bij Ferrari.
Waar het volgens hem nu nog aan schort, is onder meer betrouwbaarheid en goede communicatie: “De betrouwbaarheid heeft ons minstens een paar winsten gekost. Als je kampioen wil worden, moet je betrouwbaar zijn. Hoe we communiceren en het proces waarin we besluiten nemen, zijn ook gebieden waarin we kunnen verbeteren.” Daar blijft het volgens Binotto niet bij, hij geeft inmiddels ook toe dat het in de race er niet zelden chaotisch aan toegaat in het team: “Ook op het gebied van racemanagement, strategie en pitstops zijn verbeteringen nodig. We hoeven het personeel niet te veranderen, maar er zijn zeker wel zaken die moeten veranderen.” Kortom, veel werk aan de winkel voor de Scuderia. Momenteel ligt Ferrari 139 punten achter op Red Bull en nog maar 35 punten voor op Mercedes in het kampioenschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy