Potential Adventure 1: piepklein, avontuurlijk en duur

Ken je de Subaru Libero nog? Dat kleine vierwielaangedreven minuscule busje dat onder diverse namen door het leven ging en die al zijn formaattechnische tekortkomingen compenseerde met veel gebruiksgemak en zo mogelijk nog meer aandoenlijkheid? Het concept van die auto wordt door de Canadese start-up Potential Motors min of meer nieuw leven ingeblazen. Het bedrijf komt met de Adventure 1, een 1,63 meter smalle offroadcamper met een elektrische aandrijflijn en een potige vanafprijs.
Potential Motors Adventure 1
Potential Motors omschrijft de Adventure 1 als een Electric Off-Road Recreational Vehicle. Het wagentje lijkt bedoeld als verlengstuk van je camper en kan paden begaan waar je immense integraalcamper natuurlijk niets te zoeken heeft. Volgens de Canadezen is de Adventure 1 ondanks zijn compacte afmetingen en guitige uitstraling géén modeaccessoire. De Adventure 1 heeft namelijk geavanceerde ophanging gericht op offroadgebruik en heeft zelfs een kleine op propaan lopende generator aan boord, waarmee je niet alleen je keukenblokje en de interieurverwarming kunt gebruiken als de accu leeg is, maar waarmee je het accupakket zelfs kunt opladen. Achterin de Adventure 1 vind je een bed waarin twee personen kunnen slapen, eronder vind je een uitschuifbaar keukenblokje, compleet met gaspitjes, een wasbak en een piepklein aanrechtblad. Een watertank met een inhoud van 40 liter moet ervoor zorgen dat je tijdens je avonturen niet uitdroogt.
Potential Motors Adventure 1
Bovenstaande is natuurlijk leuk, maar het meest opmerkelijke is misschien wel de elektrische aandrijflijn van de Adventure 1. Het vierwielaangedreven wagentje heeft namelijk twee elektromotoren die samen – schrik niet – 604 pk en 1.000 Nm sterk zijn.
Potential Motors vraagt wel een behoorlijk bedrag voor zijn avontuurlijke kleintje. De Adventure 1 heeft namelijk een vanafprijs van omgerekend €136.600.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy