Maserati GranTurismo: V6-versie volop in beeld

Binnenkort komt Maserati eindelijk met een opvolger van de in 2007 op de markt gebrachte en er in 2019 van verdwenen GranTurismo en GranCabrio. Die opvolgers behouden gewoon hun bekende namen, maar dat betekent zeker niet dat er verder niets verandert. Sterker nog, er verandert een heleboel. Ondanks dat de Grecale Folgore de eerste volledig elektrische auto van het Folgore-label is die Maserati liet zien, wordt een elektrische versie van de GranTurismo de eerste elektrische auto van het merk die op de markt komt. Jawel, de GranTurismo krijgt een volledig elektrische aandrijflijn. Maar daar houdt het niet bij, er komt namelijk ook gewoon weer een versie met een benzinemotor!
Die nieuwe Maserati GranTurismo met benzinemotor is op deze foto’s voor het eerst te zien. Hij onderscheidt zich onder meer met zijn bumperwerk van de reeds getoonde elektrische Folgore-versie, al zijn de prominent onderaan de bilpartij aanwezige uitlaateindstukken natuurlijk een groter herkenningspunt. In tegenstelling tot de GranTurismo Folgore heeft de GranTurismo met benzinemotor uiteraard ook geen laadklep onder het linker achterlicht. In plaats daarvan heeft de GranTurismo met benzinemotor aan de linkerzijde gewoon een tankklep boven de achterste wielkast.
De vorige GranTurismo had een 4,2- of 4,7-liter grote V8 onder de kap, maar het lijkt er sterk op dat de Maserati GranTurismo een zescilinder krijgt. Dat is mogelijk de bijzondere Nettuno V6 die het merk ook de MC20 heeft gehangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy