Hennessey Velociraptor 6×6: gestoord machtsvertoon

Hennessey Performance ken je ongetwijfeld van snelheidsmonsters als de Venom GT en Venom F5, maar daarnaast is het bedrijf vooral een tuner van Amerikaanse krachtpatsers. Het bedrijf van John Hennessey krikt het vermogen van auto’s als Camaro’s en Mustangs maar wat graag op tot wel 1.000 pk of meer, maar daarnaast worden ook geregeld pick-ups aan intense krachtkuurtjes onderworpen. Hennessey Performance neemt namelijk ook auto’s als de Ford F-150 onder handen, al dan niet in Raptor-trim. Op basis van de vorige F-150 Raptor bedacht Hennessey Performance eerder al een versie met zes wielen en nu heeft het merk van de huidige generatie F-150 een dergelijke 6×6-versie.
Ford
Net als Ford vernoemt ook Hennessey Performance zijn heftige F-150 naar het sikkeneurige reptiel dat lang nadat hij van de aardbodem werd weggevaagd internationale roem vergaarde in onder meer de Jurassic Park-films. Hennessey noemt de auto echter voluit Velociraptor 6×6. De Hennessey Velociraptor 6×6 heeft een extra as aan de achterzijde, met als gevolg dat de auto 50 procent meer grip heeft dan het origineel. Door de komst van die extra as heeft Hennessey ook de laadbak moeten verlengen. Die is nu 2,4 meter diep, 1,67 meter dieper dan die van een reguliere F-150 Raptor. Het gevaarte staat een kleine 8 centimeter hoger op zijn poten dan een reguliere F-150 Raptor en heeft enorm offroadrubber om z’n banden. Onder de kap ligt een tot zo’n 560 pk en 910 Nm opgeschroefde versie van Ford’s 3.5 liter V6 en daarmee kom je ongetwijfeld rap van je plek. Hennessey Performance vraagt een bepaald niet malse $ 399.950 voor de Velociraptor 6×6, ruim €400.000.
In de vorm van de Goliath heeft Hennessey Performance overigens ook een 6×6-versie van de Chevrolet Silverado in de aanbieding. Dat Hennessey wel iets met zeswielige auto’s heeft, blijkt ook uit het feit dat in de vorm van Project Deepspace aan een bloedsnelle elektrische GT met drie assen werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy