Ferrari Purosangue nu al verkoophit

Of je de Ferrari Purosangue nu wel wat vindt of niet; het zal Ferrari worst wezen. Het gaat er ondanks het heftige (Italiaanse) prijskaartje van €390.000 toch meer dan genoeg van verkopen, zo blijkt nu wel. Automotive News verneemt van Ferrari’s marketingbaas Enrico Galliera dat de orderboeken van de Purosangue mogelijk al bijna gesloten moeten worden. Ferrari riskeert volgens hem anders dat het mensen die er eentje bestellen moet gaan teleurstellen. “Het risico is dat we niet aan de vraag kunnen voldoen.” De vraag naar de Purosangue zou ‘overweldigend’ zijn. Met het sluiten van de orderboeken worden er ook mensen teleurgesteld, maar die hebben dan in ieder geval niet al de hoop gekregen er eentje te kunnen bemachtigen na een bestelling te plaatsen.
Heel verrassend is het overigens niet dat Ferrari zo snel aan zijn taks zit qua productie van de Purosangue. Het zegt immers dat de Purosangue niet meer dan 20 procent van zijn totale jaarproductie mag beslaan. Kijken we naar het totale verkoopaantal van Ferrari van vorig jaar (11.155 stuks), dan zou het gaan om zo’n 2.200 auto’s. Reken dus maar dat de Purosangue een exclusief verhaal blijft, ook al bewijst een merk als Lamborghini dat een SUV-achtige voor ongekende verkoopaantallen kan zorgen. Ferrari kiest voor een meer terughoudende instelling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy