Nieuwe Mazda MX-5 verpakt als huidige

De MX-5 staat al decennia te boek als een van de leukst rijdende roadsters en Mazda is dan ook niet voornemens om het model met pensioen te sturen. De huidige vierde generatie Mazda MX-5 (ND) is nu acht jaar oud en dat betekent dat er in Hiroshima al lang een plan op tafel ligt voor een nieuwe MX-5. Op deze verse set foto’s zien we een subtiel ingepakte MX-5 waarmee Mazda de suggestie lijkt te willen wekken dat het een facelift voor het model voorbereid, maar wij denken dat er meer aan de hand is.
Mazda MX-5
De witte Mazda MX-5 die je op deze foto’s lachend tegemoet rijdt heeft namelijk enkel een afgeplakte voorbumper. Ondanks het psychedelische patroontje lijkt het erop dat er in het ontwerp van de bumper helemaal niets is veranderd. Ook de koplampen lijken ongewijzigd. Het is de achterzijde van dit testexemplaar die ons doet vermoeden dat Mazda de huidige MX-5 bij zijn kladden heeft gegrepen om ermee de techniek van de nieuwe te testen. De achterste wielkasten lijken namelijk een maatje breder dan die van het huidige model, al durven we dat niet met zekerheid te zeggen. Wél zien we een stel met wit tape afgeplakte snoeren over de bilpartij lopen die bij de meetapparatuur hoort.
Mazda heeft al aangegeven dat de MX-5 ook na 2030 blijft bestaan, wat ongetwijfeld betekent dat het model op termijn verandert in een EV. Daarvoor is het nu nog te vroeg. Het is aannemelijker dat Mazda de MX-5 uitrust met (mild) hybridetechniek. We verwachten volgend jaar meer te zien. Of er ook weer een Mazda MX-5 RF met een stalen klapdak komt, is nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy