Dit is de elektrische Peugeot e-308

Kort na de onthulling van de huidige generatie Peugeot 308 werd bekend dat er op termijn ook een volledig elektrische versie van zou komen. Dat zorgde voor enige verbazing. De nieuwe 308 maakt namelijk gebruik van een doorontwikkeling van het EMP2-platform van zijn voorganger, een platform dat in de basis niet voor puur elektrische auto’s was bedoeld. Aanvankelijk zei Peugeot dat een elektrische aandrijflijn in de 308 mogelijk was, maar dat er ‘vooralsnog’ geen plannen waren de 308 als EV te leveren. Dat een flink accupakket prima in de 308 past, bewijst Peugeot vandaag. Dit zijn namelijk de elektrische Peugeot e-308 en e-308 SW.
Specificaties Peugeot e-308
De elektrische Peugeot e-308 en e-308 SW krijgen een 54 kWh groot accupakket met een nettocapaciteit van 51 kWh. Daar komt de elektrische Peugeot 308 afhankelijk van de gekozen uitvoering volgens het merk tot meer dan 400 kilometer ver mee. De elektrische 308’s hebben standaard een 11 kW-boordlader. Aan een 100 kW-lader is het accupakket in ‘minder dan’ 25 minuten van 20 tot 80 procent van zijn capaciteit vol te jagen met verse stroom. De elektromotor is 156 pk sterk en drijft de voorwielen aan. Vanbuiten herken je de elektrische 308’s onder meer aan hun speciale 18-inch lichtmetalen wielen.
Peugeot e-308 en e-308 SW
Medio 2023 staan de elektrische Peugeot e-308 en e-308 SW bij de Nederlandse dealers. Dat ook de 308 SW een elektrische aandrijflijn krijgt is extra interessant, daar er momenteel nauwelijks elektrische stationwagens op de markt zijn. Vooralsnog is MG met de 5 Electric het enige merk dat in Europa een elektrische stationwagen aanbiedt. Ook de aan de 308 gerelateerde DS 4 en Opel Astra krijgen elektrische versies. Net als de 308 is ook de Opel Astra er als stationwagen en ook van die Astra Sportstourer komt op termijn een volledig elektrische variant. De technische specificaties van de elektrische DS 4 E-Tense en Opel Astra-e en Astra-e Sportstourer komen ongetwijfeld overeen met die van de elektrische Peugeots e-308.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy