Volkswagen ID4 GTX klaargestoomd voor avontuur

De Volkswagen ID4 is weliswaar een SUV, maar zoals dat voor het gros van de hedendaagse SUV’s geldt, zal je ‘m niet snel naast het asfalt treffen. Daar is de auto ook niet voor bedoeld, al kun je mogelijk met vooral de vierwielaangedreven versies nog wel een eindje komen op (niet al te ruig) onverhard terrein. Moet het toch wat terreinwaardiger zijn, dan kun je Volkswagen heel lief aankijken in de hoop dat men je de sleutels van zijn nieuwste creatie geeft. De Volkswagen ID. Extreme ziet er namelijk uit alsof-ie wel tegen een stootje kan.
Dit bijzondere studiemodel laat zien wat er met een ID4 zou gebeuren als deze klaargestoomd wordt voor een avontuur buiten de gebaande paden. Men nam een ID4 GTX, de 299 pk sterke topversie, en schroefde om te beginnen het vermogen op naar 388 pk. Hij werd hoger op zijn poten gezet en kreeg 18-inch offroadwielen met heftig rubber eromheen. Boven die wielen treffen we dikkere wielkastranden, die 5 cm verder naar buiten steken dan gewoonlijk. Een dikke bullbar op de neus en een dakrek met een batterij ledlampen erop maken het avontuurlijke uiterlijk compleet. Voor wat extra ‘beleving’ maakt de ID. Extreme een ander rijgeluid, al wordt verder niet toegelicht of we daarbij moeten denken aan het geluid van een roffelende V10 TDI of een kreunende Baby Yoda.
Geinig, maar wat hebben we eraan? Nou, niet heel veel eigenlijk, maar het biedt leuk kijkvoer. De ID. Extreme is namelijk puur bedoeld als een showmodel ter ere van de ‘ID. Treffen’ in het Zwitserse Locarno. Jazeker, daar is dit weekend een evenement voor ‘fans van elektromobiliteit’, georganiseerd door de ID. Drivers Club en ondersteund door Volkswagen. Iets zegt ons dat je daar beter niet met een 25 jaar oude verlaagde Golf GTI met open uitlaat tussen kunt gaan staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy