Tsunoda adviseert MRI-scan aan F1-fans met complottheorieën

De enigszins opmerkelijke uitvalbeurt van Yuki Tsunoda in Zandvoort, waarbij hij na een probleem met zijn auto een lange pitstop had en vervolgens de ronde daarna alsnog uitviel, bleek een behoorlijke voedingsbodem voor complottheorieën. De Virtual Safety Car die op de uitvalbeurt volgde, kwam strategisch gezien niet verkeerd uit voor Max Verstappen van zusterteam Red Bull. Sommige Mercedes-‘fans’ stellen daarom dat het opzettelijk gebeurde. Mercedes-teambaas Toto Wolff wilde zelfs dat er onderzoek naar de opmerkelijke gang van zaken werd gedaan, al waagde hij zich niet openlijk aan een beschuldiging van vuil spel. De FIA heeft inmiddels al verklaard dat er niets bijzonders gebeurd is en er gewoon een technisch mankement was. Yuki Tsunoda zelf heeft er hoe dan ook geen boodschap aan.
De Japanse coureur staat erom bekend soms in het heetst van de strijd fel uit de hoek te komen, maar ook buiten de auto heeft hij zijn woorden wel klaar: “Ik wil je vragen hoe het met je brein is, hoe je brein eruitziet, doe maar een MRI-scan en kijk wat er mis mee is. Het is grappig hoe ze zo’n verhaal weten te verzinnen,” aldus Tsunoda volgens ESPN. Hij voegt er voor de duidelijkheid nog wel aan toe dat, hoewel het zusterteams zijn, Red Bull en AlphaTauri verder onafhankelijk opereren: “Red Bull Racing en AlphaTauri zijn totaal verschillende teams, wij zitten in Italië en zij in het Verenigd Koninkrijk. We doen in een totaal ander deel van het veld mee.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy