Treinstaking en slecht weer zorgen voor drukke avondspits

De drukte op de Nederlandse wegen is vrijdag al vroeg op gang gekomen. Rond 14.30 uur stonden op de A- en N- wegen al ruim 50 files. Kort voor 16.00 uur was dat aantal opgelopen tot net boven de 100 files met een totale lengte van ruim 628 kilometer, meldt de ANWB. De files worden mede veroorzaakt door de staking bij de Nederlandse Spoorwegen, waardoor er vrijdag nauwelijks treinen rijden. Ook het slechte weer en ongelukken spelen mee. De vrijdagavondspits is doorgaans al druk vanwege de combinatie tussen woon-werkverkeer en mensen die eropuit gaan.
Het KNMI heeft sinds vrijdagmiddag vanaf 12.00 uur voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant code geel afgekondigd. In dat gebied kunnen veel buien met plaatselijk veel regen vallen, waar het verkeer last van kan hebben, verwacht de dienst. De buien trekken vanaf de Noordzee het land binnen.
Zaterdag rijden de NS-treinen weliswaar weer, maar morgenochtend is vooral het weer nog een potentiële boosdoener in het verkeer. Op enkele plaatsen kan tot en met zaterdagochtend tot wel 50 millimeter regen vallen. Dit kan op sommige plaatsen ook leiden tot wateroverlast. In de loop van zaterdag trekken de buien naar het zuidoosten weg, verwachten de meteorologen. Het KNMI adviseert weggebruikers om goed voorbereid op pad te gaan en zo mogelijk thuis te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy