'Max Verstappen krijgt opnieuw gridstraf'

Een officiële bevestiging vanuit de FIA of Red Bull is er op het moment van schrijven nog niet, maar het ziet ernaar uit dat Max Verstappen in Monza weer een inhaalrace wacht. Verstappen krijgt volgens de doorgaans goed ingevoerde journalist Erik van Haren een straf van 5 plaatsen. Hij wisselt opnieuw zijn verbrandingsmotor, of beter gezegd; hij voegt er nog eentje extra toe aan zijn onderdelenpoule. Dit zou Red Bull ‘uit voorzorg doen’ en niet per se gepland te hebben voor dit weekend. In Spa wisselde Verstappen zijn motor ook al en kreeg hij een straf omdat hij boven het maximale toegestane aantal motoren uitkomt, al wisselde hij daar ook de turbo, MGU-H en MGU-K. De gridstraf was daarom heftiger dan nu.
Verstappen is niet de enige coureur die nieuwe onderdelen aanspreekt boven het strafvrije aantal. Ook onder meer teamgenoot Sergio Pérez (vooralsnog 10 plaatsen straf), Lewis Hamilton (achteraan starten) en Carlos Sainz (achteraan starten) wisselen onderdelen. Het lijkt er dan ook op dat de meeste directe uitdagers van Verstappen nog verder achter hem zullen beginnen aan de Italiaanse GP. Alleen Ferrari-coureur Charles Leclerc lijkt niets te wisselen en dus vanaf zijn kwalificatiepositie te starten.
De straf voor Verstappen pakt al met al dus niet heel ongunstig uit. Daarbij heeft hij dit jaar ook de auto om snel veel goed te maken. In Spa liet hij dat al zien door vanaf P14 te winnen. Op Monza is inhalen wel wat ingewikkelder en dreigt vooral een ‘DRS-trein’. Het maakt de race waarschijnlijk wel weer een stukje interessanter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy