Mercedes-Benz en Rivian slaan handen ineen

Onlangs ondertekenden beide partijen een voornemen tot samenwerking, zo brengt Mercedes-Benz naar buiten. Het uiteindelijke samenwerkingscontract moet nog worden opgesteld, maar het voornemen is verzegeld. Dat betekent dat – als het goed is – het duo over een paar jaar elektrische bedrijfsauto’s produceert in Europa. Die moeten onder zowel de Rivian- als de Mercedes-vlag op de markt komen.
Het betreft hier busjes van het grotere slag: denk eerder aan de vervanger van de Sprinter dan aan een nieuwe Vito. Rivian voert momenteel – naast zijn R1T pick-up en R1S SUV – busjes met een afgesloten laadruimte voor Amazon, maar liet al doorschemeren dat voor meer partijen te willen doen. De busjes van beide merken moeten in de toekomst allemaal uit dezelfde fabriek komen rollen, om zo de kosten van productie en (productielijn-) ontwikkeling te delen. Hiervoor wil de joint venture één van Mercedes’ bestaande fabrieken in Midden- of Oost-Europa ombouwen.
De deal is veelbelovend voor vooral Rivian. Dat is namelijk de afgelopen tijd meermaals in woelige wateren terechtgekomen, maar krijgt dus toch het vertrouwen van Mercedes. De Europese productie van de genoemde R1T en R1S is overigens nog altijd geen knoop doorgehakt. Het Nederlandse VDL Nedcar zou nog altijd meedingen om die productie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy