Bentley Flying Spur Speed is sportief summum

Bentley levert de Flying Spur onder meer in een naamloze ‘standaardversie’ en daarboven staan smaken als de Azure, S en Mulliner. A Daar komt nu deze Flying Spur Speed bij. De instapvariant, Azure en S zijn er met 4.0 V8 en met plug-in hybride V6 terwijl de Mulliner met die twee aandrijflijnen én met de machtige W12 is te krijgen. Er is nu een nieuwe versie van de Flying Spur: de Speed. Die heeft altijd de twaalfcilinder in z’n heftige neus.
Met de komst van de nieuwe Flying Spur Speed is het leveringsgamma van de sedan volgens Bentley helemaal compleet. De Speed is dan ook de klapper van het stel. Onder de kap ligt namelijk de 635 pk en 900 Nm sterke twinturbo 6.0 W12, een machine die de sportieve topversie van de Flying Spur in 3,8 seconden aan een snelheid van 100 km/h helpt. Z’n topsnelheid: 333 km/h. Schakelen gaat met de achttraps automaat met dubbele koppeling die ook in de Continental GT dienst doet.
De Bentley Flying Spur Speed is niet alleen beresterk, maar ook een tandje dynamischer dan z’n Speed-loze broeders en zusters. Zo heeft de sportieve topversie standaard vierwielsturing, torque vectoring en het Bentley Dynamic Ride-onderstel. Vanbuiten herken je de Speed onder meer aan zijn speciale 22-inch wielen en donker uitgevoerde koplampen, grille en Speed-badges. Optioneel is het uiterlijk extra aan te zetten door het Styling Specification-pakket te bestellen dat onder meer uit koolstofvezel vervaardigde aerodynamische extraatjes naar de auto brengt te bestellen. Liefhebbers van extra donkere aankleding kunnen daarnaast nog het Blackline Specification-pakket aanvinken.
Bentley Flying Spur
Natuurlijk van het binnenste naar wens een kakofonie van hout- en leer- en wolsoorten te maken. Bentley zet verder 24-voudig verstelbare voorstoelen en 14-voudig verstelbare zetels achterin naar de topsedan. Een Nederlandse prijs is er nog niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy